Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido; Embrapa Unidades Centrais.
Data corrente:  09/07/1996
Data da última atualização:  04/06/1998
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  REDDY, S. J.; AMORIM NETO, M. da S.
Afiliação:  CPATSA.
Título:  A method for the estimation of potential evapotranspiration and/or open pan evaporation over Brazil.
Ano de publicação:  1984
Fonte/Imprenta:  Pesquisa Agropecuaria Brasileira, Brasilia, v.19, n.3, p. 247-267, mar. 1984.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  This paper presents a simple regression model to estimate potential evapotranspiration and/or open pan evaporation data for a wide network of stations in Brazil. The model uses the readily available data sets like geocoordinates (latitude) and precipitation as inputs. Potential evapotranspiration presents a high correlation with the precipitation during summer months and with latitude during winter months. It also shows association with longitude and elevation; the magnitude of variation appears to be very small. This model gave a R2 varying from 0.460 to 0.902 for different months. The model is also extended to weekly periods of individual years ant tested with the open pan evaporation data of Bebedouro and Mandacaru. The agreement between observed and predicted values appears to be good.
Palavras-Chave:  Climatic; Coordenadas geograficas; Evapotranspiracao potential; Geocoordinates; Potential evapotranspiration; Precipitacao; Precipitation.
Thesagro:  Clima; Evaporação; Evapotranspiração; Meteorologia.
Thesaurus Nal:  evaporation; evapotranspiration; meteorology.
Categoria do assunto:  --
P Recursos Naturais, Ciências Ambientais e da Terra
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/144486/1/7910-1.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Unidades Centrais (AI-SEDE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
AI-SEDE19864 - 1UMTAP - --630.72081P47463072081
CPATSA7910 - 1UPCAP - PP
Voltar






Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroindústria de Alimentos. Para informações adicionais entre em contato com ctaa.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  18/12/2018
Data da última atualização:  18/12/2018
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  COSTA, G. N. S.; TONON, R. V.; GALDEANO, M. C.; SILVA, C. M.; IACOMINI, M.; SANTIAGO, M. C. P. de A.; ALMEIDA, E. L.; FREITAS, S. P.
Afiliação:  Gislaine N. S. Costa, UFRJ; RENATA VALERIANO TONON, CTAA; MELICIA CINTIA GALDEANO, CTAA; CAROLINE MELLINGER SILVA, CTAA; Marcello Iacomini, UFPR; MANUELA CRISTINA P DE A SANTIAGO, CTAA; Eveline L. Almeida, UFRJ; Suely P. Freitas, UFRJ.
Título:  Grape seed pomace from wine, juice and oil production as source of antioxidant fiber.
Ano de publicação:  2018
Fonte/Imprenta:  In: INTERNATIONAL CONGRESS ON BIOACTIVE COMPOUNDS; INTERNATIONAL WORKSHOP ON BIOACTIVE COMPOUNDS, 2., 2018, Campinas. Food design and health nutrition: anais. Campinas: UNICAMP, 2018.
Páginas:  2 p.
Idioma:  Inglês
Palavras-Chave:  Antioxidant compound; By-products; Grape wastes.
Thesagro:  Antioxidante.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CTAA14329 - 1UPCRA - DD
Fechar
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada.
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional